22 februarie 1670

„Am făcut din cercetași pira(argh)ți și am găsit comoara, parcă ne aștepta…”

Pentru că niciodată nu e prea târziu să recuperezi o comoară, 3 echipaje de cercetași au pornit către Arhipeleagul Piraților pe apele Homorodului, cu scopul de a-l ajuta pe mai Marele Pirat să găsească cufărul care devenise deja o legendă, toată lumea crezând că acesta nu există de fapt și nici sufletul din interior ce trebuia eliberat.
Multe principii au luat naștere în aceasta călătorie, a tinerilor mateloți, precum: “Nu te juca cu cârligul altui pirat daca acesta nu-ți dă voie!” sau “Totul până la sticlele de rom!”.

Nevoia de a găsi sticle de rom și galbeni a trimis pirații în cele mai îndepărtate și neprietenoase insule. Deoarece orice expediție este presărată de pericole, fiecare echipaj a fost protejat de papagali (care atrăgeau privirile hoților). La fiecare “colț” al mării au fost jefuiți, blestemați să se îmbolnăvescă sau obligați să-și vândă papagalii. După toate aceste încercări, a venit și cea mai grea sarcină pe care au primit-o echipajele – expediția pe o corabie bântuită (Stela) unde au găsit, în cele din urmă, cufărul.

Bântuiți de spirite, fantome și gânduri de genul “ce se întamplă dacă?”, echipajele au ajuns, într-un final, înapoi la Debarcaderul Piraților.

Fericiți că mitul a devenit realitate, cercetașii s-au strâns pentru a vedea ce spirit era păstrat în cufăr și mare le-a fost surpriza când cel mai înțelept pirat i-a dezvăluit identitatea – Robert Baden- Powell.

Anisia