Călimani 2016

Festivalul de film din Călimani a ajuns la a cincea ediție și a reușit să ne surprindă încă o dată cu o nouă temă: ,,Supereroi”.

Ca în fiecare an, proprietarii Cabanei Lomaș au binevoit să ne primescă la ei timp de patru zile, pentru a începe festivalul, în adevăratul sens al cuvântului. Imediat după ce am ajuns, liderii ne-au întâmpinat cu un maraton de filme făcute în edițiile anterioare, pentru a ne ajuta să intrăm în atmosferă.

A doua zi, dis-de-dimineață, am început filmările pentru teaser-ele filmelor care urmau să fie prezentate în ultima seară. Au fost două zile de filmare pline, în care am râs, am glumit, dar am muncit pe măsură, pentru ca fiecare filmuleț să se ridice la așteptările noastre.

Juriul a fost foarte impresionat de filmulețe, astfel încât s-a decis cu greu un câștigător. Dintre o lume lovită de Elementul X și blestemată cu superputeri, o casă de super – bătrâni care și-au lăsat slujbele de eroi în tinerețe și o reuniune de 10 ani a studenților dintr-un liceu de eroi, care, după părerea voastră, ar fi câștigătorul?

Maria și Mădălina

Știri de ultimă oră

Cabana Lomaș s-a transformat în primele zile din decembrie 2016 din loc de odihnă pentru turiști în platou de filmare. Trei filme cu tema „supereroi” au luat naștere, toate având o distribuție demnă de invidiat.

Filmele au la bază povești adevărate inspirate din romanele scrise de frații Exploratoris. „Supererori”, „D+Area” și „Experimentul lui Cazan” vor avea premiera în vara anului 2017, fiind deja câștigătoarele premiilor „Cele mai bune costume”, „Cel mai bun scenariu”, „Cele mai bune efecte speciale” și „Premiul special al Festivalului”, în cadrul decernării premiilor Globurile de ClOrion. Suntem încrezători că aceste premii reprezintă doar începutul unei lungi serii de nominalizări și trofee, întrecând chiar și recordul stabilit de filmul La La Land.

 

Bea