Cosmonauții Orionului la RoJAM 2.0 17

Pe o perioadă de 10 zile, două echipaje de temerari și unul de exploratori au pornit către Cristian de unde decola racheta  RoJAM 2.0 17. Cu rucsacurile în spate, au îndurat căldura, pentru a trece prin poarta interstelară, unde au aflat că le este sortit să trăiască în următoarele zile pe Mercur, respectiv pe Marte. Au instalat corturile, și-au șters sudoarea și, privind când către apus, când către echipajul vecin, au înfipt steagul Orionului pentru a-şi marca prezența. A urmat apoi călătoria propriu-zisă care, cum să spunem noi, a avut defecțiuni tehnice ale bordului de control al rachetei, semnale de comunicare interpretate greșit, alimentație … neadaptată nevoilor echipajelor și multe alte surprize.

Ca oriunde, au fost zile mai bune și altele mai rele, uneori se auzeau fraze spuse cu jumătate de gură, pe șleau „Vreau acasă….” „Nu mai suport…” iar alteori se auzea „Ce faini sunt oamenii ăia”. Per ansamblu, călătoria în spațiu a fost lungă, a fost diferită și a făcut echipajul să experimenteze o serie de lucruri vitale: dans pe ritmuri schimbătoare de la difuzoare date prea tare, slalom printre baloane și confetti care păreau că invadează întreaga Galaxie, răbdare și apoi pas elegant de bocanc pentru a poza pe covorul roșu.

După ce aceste calități au fost bifate, călătoria s-a încheiat, echipajul putea să-și facă bagajele și să plece către pământul de pe care a venit. Dar, vorbind totuși despre experimentarea spațiului alături de alți 1780 de cercetași, evident că a fost prilejul pentru a descoperi, învăța și accepta lucruri și oameni diferiți de peste tot din lume, dar noi sincer, ne bucurăm că avem tot echipajul întreg.

Motorul Rachetei s-a oprit, costumele de cosmonauți au dispărut, iar eu am încheiat transmisia.

Bea

Mai multe fotografii…