Rituri de trecere 2016

Unul din puţinele momente din an când cercetaşii de toate vârstele se întâlnesc cu toţii, pentru a împărtăşi bucuria celor care au mai câştigat un an de prietenie, este ceea ce am numit noi „Rituri de Trecere”. E un eveniment anual, care are loc toamna şi, de cele mai multe ori, întâlnirea preia din atmosfera acesteia.

Coloraţi, misterioşi, frumoşi, capricioşi, cercetaşii îşi adună puterile pentru a construi fie un pod sau o poartă, fie un tunel sau un portal prin care să treacă, simbolic, de la o ramură de vârstă la alta, atunci când împlinesc vârsta, întâmpinaţi de colegii lor mai mari şi încurajaţi de colegii lor mai mici.

Anul acesta, din cauza vremii care n-a vrut de loc să ţină cu noi, riturile au avut loc în … sala de sport a Colegiului Naţional „Octavian Goga”, prilej cu care mulţumim din nou conducerii şcolii pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă.

Cercetaşii au construit un tunel original, din materialele pe care le-au avut la îndemână, tunel prin care a trecut, fiecare spre ramura sa, un grup minunat de lupişori şi temerari. A fost momentul ideal de a împărtăşi cu fiecare din ceilalţi câte o amintire, un joc, o glumă, dar şi o speranţă pe care şi-o pune pe mai departe.

Ca mărturie a frumoaselor viitoare amintiri, stau o « gaşcă » de poze excelente, făcute de Lynx.

Ruber

Mai multe fotografii…