Scout Trip – Ciucaș, Ceahlău 2018

Ploaie, dube, voie bună, spontaneitate şi Dua Lipa. Cred că aceste cuvinte pot descrie pe scurt Scout Trip-ul care a început în data de 29 iulie şi care ne-a ţinut în priză până pe 1 august. Fiecare zi a fost plină de aventuri şi decizii spontane, ceea ce a făcut ca acestă activitate să fie una foarte reuşită.

În prima zi, după ce am lăsat dubele, am pornit cu rucsacurile în spate şi am început să urcăm pe Ciucaş. După o pauză la cabana Mt. Roşu, ploaia a decis că e momentul să ne întoarcem la dube, fără să ajungem în vârful muntelui. Chiar dacă am auzit tot drumul pleosc-pleosc din cauza apei din bocanci, supa la plic şi fasolea la conservă gătite de Suri au făcut ca ploaia să nu conteze.

A doua zi a Scout Trip-ului a fost la fel de incitantă ca şi prima, chiar dacă a fost o zi de drum cu dubele. Partea cea mai interesantă a acestei zile a fost spontaneitatea, astfel că, de fiecare dată când treceam pe lângă ceva interesant, ne opream. Așa am vizitat biserica fortificată de la Prejmer, Casa Memorială a lui George Enescu din Tescani şi Barajul Izvorul Muntelui.

În cea de-a treia zi, am pornit pe Munţii Ceahlău spre Vf. Toaca. De acestă dată am ajuns pe vârf, dar vremea nu a vrut să ne lase să admirăm priveliştea, de aceea, tot ce am văzut de pe vârf a fost ceaţă. La coborâre, ritmul a fost dat de sunetul pe care îl auzeam toţi, pleosc-pleosc-ul apei din bocanci, dar nici de acestă dată ploaia nu ne-a stricat buna dispoziţie.

Pe data de 1 august, cu o tragere destul de mare de inimă, în ciuda ploii, am plecat cu dubele spre casele noastre. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu noi nu înseamnă că acestă activitate nu şi-a lăsat amprenta, într-un mod pozitiv, motivându-ne să facem planuri pentru încă o activitate de genul acesta.

Mădălina

Mai multe fotografii…