¼ dintr-un secol

Filmele Pulp Fiction, Forrest Gump, The Shawshank Redemption, serialul Friends, animația Lion King, albumul Unplugged de la Nirvana, alegerea lui Nelson Mandela ca președinte al Africii de Sud și Centrul Local „Orion” Miercurea-Ciuc, au toate în comun ceva, debutul lor în anul 1994. După cum am spus deja de destule ori, anul acesta am sărbătorit un sfert de veac de existență și activitate ale Orionului.

Evenimentul a avut ca scop, în primul rând, adunarea câtor mai mulți membri vechi și noi pentru a participa la ceea ce a fost intitulat Revizia Boltei Cerești. Prima parte a însemnat adunarea „Consiliului de Revizie” la Cetatea Miko, unde s-a organizat o expoziție foto ce a încercat să înglobeze cele mai importante și reprezentative momente trăite de cercetașii ciucani. Cuvântările rostite au fost amuzante, emoționante și melancolice bucurând auditoriul cu detalii neștiute până atunci legate de începuturile centrului local.

Apoi, întregul „alai” s-a deplasat către cea de-a doua locație, Șumuleu Ciuc unde locul a încercat să redea cât de cât atmosfera de camp, cu multe corturi, zonă de relaxare, mirosuri îmbietoare de la cea mai mare și bună tocană făcută vreodată de bucătarul Axis și acorduri de chitară ce s-au auzit de la lăsarea serii până în zorii zilei.

Deși ne-am dori să se poată transmite atmosfera și sentimentele ce au fost prezente pe tot parcursul zilei, ne temem că nu mânuim cuvintele cu atât de multă iscusință, dar cu toate acestea, credem că a fost un eveniment reușit și emoționant care ne-a oferit energie pentru încă cel puțin același număr de ani întrucât Consiliul, menționat mai sus, a aprobat importanța constelației pentru Bolta Cerească.

Până data viitoare, orbitare plăcută!

Mai multe fotografii…