cine suntem

Totul a început în 1994 de la câteva imagini răzleţe, văzute ici-colo, la televizor: nişte tineri veseli, nebunatici, îmbrăcaţi în cămăşi pline de ecusoane şi insigne colorate şi purtând eşarfe la gât. Plantau pomi, se jucau, cântau în jurul focului. Păreau atât de „altfel”, încât ne-am dorit şi noi să fim asemenea lor.

Au urmat mai multe demersuri, am aflat procedura de intrare în organizaţie şi, în august 1994, am devenit oficial Centrul Local „Orion” al ONCR.

Am pornit în această aventură o mână de oameni – câţiva adulţi iubitori de natură şi douăzeci de copii (la vremea aceea), dintre care astăzi o bună parte sunt lideri. Fără a avea nici cea mai vagă idee despre ce ar putea însemna cercetăşia. Ştiam doar că ne dorim să facem „altceva”, să fim „altfel”.

Dacă la început eram legaţi de pasiunea pentru munte, de plăcerea de a fi în natură, cu timpul am ajuns să înţelegem că cercetăşia înseamnă mult mai mult. Spiritul de aventură a rămas, dar am descoperit curajul de a face lucruri pe care nu credeam că le putem face, am descoperit solidaritatea cu cei de lângă noi, bucuria gesturilor simple. Prietenii legate pe viaţă, sentimentul de apartenenţă la cea mai mare familie din lume: 30 de milioane de cercetaşi. Cu alte cuvinte, am descoperit un stil de viaţă.

Şi drumul ni se deschide în faţă larg, plin de necunoscute şi aventuri care aşteaptă să fie dezlegate şi cucerite

Astăzi, numărăm peste 100 de membri, din care 70 cotizanţi şi suntem constituiţi în patru unităţi, câte una pentru fiecare ramură de vârstă: lupişori, temerari, exploratori şi seniori, îndrumaţi de 23 de lideri şi voluntari.