Colectare selectivă și poluare

Sigur că auzind mereu în jurul nostru de colectarea selectivă și poluare avem impresia că deținem toate informațiile corecte. Așa că nu ezităm atunci când avem un ambalaj într-o mână și ne uităm insistent la tomberoanele colorate așteptând parcă să ne spună careva dintre ele: „hei prietene?! E aici, la menajere”.

Adevărul este că întotdeauna dăm de obiecte despre are nu știm foarte multe având o dilemă mare când vine vorba de reciclarea lor. Din acest motiv, am organizat o activitate pentru temerari în care au putut parcurge prin probe interactive și mai mult sau mai puțin dinamice, toate tipurile de poluare, primind și informații detaliate despre colectarea selectivă.

Astfel, după o zi în care au făcut puzzle-uri într-o poluare fonică, „au pescuit deșeuri din apă”, au creat obiecte decorative din materiale reciclable și altele, putem spera că au plecat un pic mai siguri pe cunoștințele lor și poate și mai dornici de reciclare.Vedem ce va urma, dar a fost un început promițător în formarea noului val de cercetași al centrului nostru local.

În încheiere, nu uitați:

  • galben – plastic și metal
  • verde – sticlă
  • albastru – hârtie și carton
  • negru – menajer

Sialis