Festivalul Luminii 2023

Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică. Jimi Hendrix

În asentiment cu asta, ORION a aprins, cu ocazia Festivalului Luminii 2023 Miercurea Ciuc, 10000 de gulguțe; cele 10000 de argumente pentru care, preț de câteva ceasuri, am plătit prețul bucuriei lucrurilor mărunte prin liniște și reflecție.

Anul acesta, Festivalul Luminii a marcat, cu nostalgie, o ediție plină de armonii. Acestea s-au manifestat în limbajul universal, muzica – tema de anul acesta.

Parcul Central a devenit, datorită prezenței cercetașilor, punctul subtil de atracție a locuitorilor și vizitatorilor micului oraș de cristal. Prietenii cercetașilor știau exact ce urma să se întâmple și așteptau momentul cu mare interes, iar cei ce doar și-au propus să facă vineri seara o plimbare prin parc, nu și-au imaginat ce urma să li se petreacă.

Peste 150 de cercetași (mai noi, mai vechi) au pregătit locul pentru a primi magia lampioanelor luminate, au instalat construcții din gulguțe de toate culorile, au expus fotografii cu cercetași în cele mai reprezentative ipostaze și au instalat punctul de atracție al serii, un discobol care a inundat parcul pe înserat cu reflexiile sale.

Reacția participanților a fost unanimă, guvernată de uimire și strălucire în priviri, de nostalgie și speranță. Festivalul și-a atins scopul și anul acesta.

Am stat îngrijorați, înainte de eveniment, urmărind prognoza care prevestea hotărât – lacrimi din ceruri. La fața locului însă, am avut parte de prima după-masă călduroasă și prima seară de primăvară a acestui an.

De îndată ce am strâns și am răsuflat CU bucuria unei noi realizări, am fost binecuvântați de o ploaie ca în povești. Toate s-au întâmplat cum trebuia să se întâmple, iar povestea noastră continuă.

Ruber

Mai multe fotografii…

Fotografii Scoutify