Camp Merești 2022

Nisip, caniculă deșertică, Sandworms gigantici și carnivori de care depinde nu doar ecosistemul, ci mai mult, întreaga economie a Imperiului – campul din acest an ne-a găsit pe planeta Arrakis, cel mai mare depozit de Spice.

Din nefericire, Dune s-a schimbat… Viermii nu se mai dezvoltă ca pe vremuri și, prin urmare, nu mai produc Spice-ul de care este atâta nevoie, ceea ce ne aduce la scopul exploratorilor și al temerarilor: să captureze ultimul Sandworm producător de Spice rămas și să-l predea Mentaților, urmând ca aceștia să-l livreze Împăratului.

Pe parcursul campului, exploratorii și temerarii, deși nu deodată, au fost antrenați de Sardaukarii războinici să tragă la țintă cu țevi de bergman, au meditat împreună cu Fremenii, au învățat  să mânuiască spada asemenea lui Duncan Idaho și au avut dezbateri despre loialitate și moralitate mediate de Atreides.

Bineînțeles, când cercetașii nu licitau la Spice Shop sau se ascundeau sub deghizările deprinse de la Face Dancers, aceștia găteau, lucrau la construcții și cântau la focul de tabără, activități care le aminteau cu nostalgie de viețile lor de pe Pământ.

După o misiune în Cheile Vârghișului și multiple “intersecții” cu Sandworm-ul, au reușit să îl prindă. Cu soarta celei mai importante creaturi de pe Dune în mâinile lor, au ales să o salveze în loc să o predea Mentaților și, astfel, au pus capăt aventurii epice a acestei veri.

Maria

Mai multe fotografii…