Izvoru Mureșului 2022

“Odată ce ai eliminat imposibilul, orice rămâne, indiferent cât de improbabil pare, trebuie să fie adevărul.” -Sir Arthur Conan Doyle

Jurnal de detectiv
26 martie 2022

Pe cât de importantă și înstărită, pe atât de misterioasă este familia Zamaro. Implicată în tot felul de afaceri îndoielnice, aceasta are nevoie de ajutorul nostru pentru a elucida cel mai important mister din istoria localității Izvoru Mureșului: dispariția unuia dintre copiii familiei. Am reușit să strângem câteva indicii, am găsit câțiva localnici dispuși să dea declarații, dar ne îndreptăm spre nicăieri.

E cazul să chemăm întăriri. Inițial am cerut un specialist, dar ni s-a propus de sus să chemăm doi pentru că două capete gândesc mai bine decât unul singur. După aceeași logică am ajuns la concluzia că 54 de capete gândesc mai bine decât două. Am chemat, așadar, 54 de temerari-detectivi să răspundă la întrebarea care nu ne-a permis să dormim atâtea nopți – Ce s-a întâmplat cu Vali Zamaro?

Specialiști, într-adevăr. Nu mi-a venit să cred că într-un timp atât de scurt s-au născut atâtea ipoteze noi. Atâtea piste a căror posibilitate nu o luasem în calcul. Toate găsite de cele două divizii de temerari-detectivi.

Foarte mulți oameni chemați la interogatoriu, foarte multe păreri, supărări, reacții interesante. S-au interceptat telefoane, s-au găsit mesaje. Se mișcă prea repede pentru mine. Încă am atâtea întrebări, dar nu vreau să le stau în cale. Este sau nu corupt avocatul? Ce era în valiza maro? Are legătură dispariția băiatului cu activitățile ilegale în care era implicată familia?

Recunosc că scriu aceste rânduri cu o oarecare frică. Tocmai am revenit la birou după ce mi-a deschis furtuna un geam de la parter. Lucruri ciudate se întâmplă în ultima vreme. Nu vreau să găsească acest jurnal cine nu trebuie și să dispar și eu. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este

Rareș

Mai multe fotografii…