Pe Marte și Saturn

Era și timpul pentru o ieșire cu cercetașii, mai ales după o perioadă îndelungată. Și ce loc mai bun pentru acest lucru decât o altă planetă?

Cercetătorii, temerari și exploratori, au pornit în expedițiile lor în două ture (regulile de distanțare trebuie respectate și în spațiu!), de fiecare dată împărțiți în câte 4 echipaje.

Liderii, cu puțin ajutor de la seniorii noștri, au luat rolul marțienilor care le-au oferit cercetătorilor resursele necesare pentru a-și repara nava – contra cost, evident.

Fiecare echipaj a trebuit să îndeplinească 4 etape, adaptate ramurilor de vârstă. Temerarii au trecut printr-un labirint, au făcut tir cu bulgări de zăpadă și au mers în pasul piticului de la unii la ceilalți pentru a-și transmite mesaje.

Exploratorii și-au etalat talentul artistic de la distanță, le-a fost testată memoria și s-au jucat „telefonul cu clapetă” (pentru că da, avansăm de la „fără fir”).

Rezultatul a fost unul spectaculos – nava spațială a reușit, la final, să decoleze și cercetătorii noștri și-au putut continua călătoria interstelară.

Maria

Mai multe fotografii…